AANGENAAM, WIJ ZIJN...

... Riet (30 +, met veel plezier wettige wederhelft van Wim.)
... Liv (° maart 2009) en Zanne (° september 2010).

Riet werkt 4 dagen op 7. Kookt smaakvol maar weinig origineel. Handwerkt voor zover draden al stof zijn geworden. (Lees: naait en is niet het type dat het geduld heeft voor breien en haken.) Vindt dingen uitvinden leuker dan patronen volgen. Kreeg in haar leven welgeteld 1 naailes. Van Omabetty.

Omabetty is Riets moeder. Voor Riet heet ze gewoon 'moeke', maar Liv en Zanne zeggen Omabetty. Of nog vaker 'Metty'.

Omabetty volgde als 18-jarige naailes. ("Bij de sossen", beweert Mema, Omabetty's moeder en Riets grootmoeder. En dat is voor Mema een ander nest. Voor Riet maken nesten weinig verschil.) Meestal is Riet te ijdel om aan Omabetty te vragen hoe het volgens de sossen moet. Maar af en toe is zo'n hulplijn wel handig.

Verder wordt er in de blogverhaaltjes, in wisselende verhouding, melding gemaakt van Tante An, Tante Linde, Tante Els, neefjes Jens, Lars, Ben en Stan en nichtjes Rhode, Flo en Emlin. En een kudde nonkels. Waarbij u er steeds van mag uitgaan dat de titel voor de voornaam vanuit het standpunt van Liv en Zanne is gekozen.

Dit om alle verwarring te vermijden. Of compleet te maken.

2 opmerkingen:

 1. Hallo
  ik heb op het blog van ololeo de zelfde vraag gesteld maar zag dat ze helemaal niet meer blogde. Dus mijn vraag ook hier.
  ik wilde het patroon van het menina tasje printen maar als de pagina opvraag krijg ik fout meldingen. Ik vond het zo, n leuk tasje als kraamkadootje.
  heb jin dit patroon ook op dit blog en kan ik hem via jou printen.
  alvast bedankt
  groetjes bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Bianca

  Eloleo is gestopt met bloggen en ook met het online aanbieden van haar patronen. Het is dus niet meer online verkrijgbaar. Het Meninatasje staat wel in het boek Zo Geknipt! dus is op die manier nog wel terug te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen